İSTANBUL / BAKIRKÖY - Kartaltepe İlkokulu

BÜLTENİ

Psikolojİk danıŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN -FATMA UCA

GİRİŞ

Okul rehberlik servisi olarak okulda yapılan çalışmalarla ilgili konularda ev-okul bütünlüğünü sağlamak amacıyla bülten oluşturulması ve ailelerle paylaşılması bilgilerin pekişmesi açısından faydalı olacağı düşünülerek planlanmış ve uygulamaya geçilerek ilk sayımız oluşturulmuştur. Bu bültenlerde yer alan konularla ilgili haftada bir gün aile toplantıları yaparak çocuklarınızın psikolojik gelişimlerine katkıda bulunurken aile içi iletişime de farklı bir boyut kazandırmış olacaksınız, bu sayede çocuklarınız ev dışında yaşadıkları olayları sizinle paylaşmaya daha istekli olacaklardır. Çocuklarınızın okul yaşantısını özel hayat olarak gördüklerinden genellikle paylaşmadıklarını sizlerden gelen geribildirimlerle görmekteyiz. Bu durumu aşmanızı kolaylaştıracak bir diğer yaklaşım tarzı da, kendi çocukluğunuzdan ve güncel hayatınızdan örnekler vererek çocuklarınızın hayatına dokunmanızdır. Fiziksel temasın olduğu kadar psikolojik temas da önemli bir yere sahiptir. Çocuğunuzla kurduğunuz bu ilişki onun gelişimine büyük oranda katkı sağlayacaktır. Bu konularda daha fazla bilgi ve paylaşımda bulunmak isterseniz rehberlik servisimizin kapısı size her zaman açık, yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Sevgiler…

AİLEDE İLETİŞİMİN ÖNEMİ

Aile, çocuğun kendini değerli hissettiği, koşulsuz sevgi aldığı bir ortam olmalıdır. Bu ortamda sadece çocuğa olan sevgi yeterli olmayacaktır. Aile bireylerinin birbiriyle ilişki biçimi çocuğun içinde bulunduğu atmosfer olduğundan bu ortamdaki her değişenden çocuk da etkilenecektir. Bu değişenlerin kontrolü ebeveynlerin sorumluluğundadır.

VÜCUDUMUZU KORUYALIM

Vücudumuzu korumanın birçok yolu vardır. Fizyolojik ve psikolojik olarak vücudumuzu koruyarak fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korumuş oluruz. Çocuklarımıza bu konuda bilgi ve beceri kazandırarak kendi sağlıkları hakkında sorumluluk kazanmalarını sağlayabiliriz.

Aile olarak yapmamız ve yapmamamız gereken davranışları bilerek öncelikli sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Çocukların kendilerini korumalarından daha öncelikli olan onları koruyabilmektir. Bunun için yukardaki ihmal ve istismar çeşitlerini tanıyarak, ebeveynler dışındaki kişilerin de ne yapamayacakları hakkında çocuklarınızla zaman zaman sohbet etmeniz, onların size güvenini daha da artıracağı gibi sizin de, yaşam karşısında hazırlıksız yakalanmanızın önüne geçecektir.

BOY- KİLO GELİŞİM TABLOSU

Her çocuğun büyüme ve gelişme hızı farklılık göstermektedir. Aşağıda verilen tablolar bu gelişim sürecinde size bilgi sağlayacaktır. Çocukların büyüme ve gelişmesine saygı gösterirken ihmalde bulunmamanızı sağlamak için zaman zaman bu tabloları referans alabilirsiniz.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

EKRAN KULLANIMI

Sosyal medya kullanım yaşları açıklandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya kullanma yaş sınırlarını paylaştı.

İnternete erişim yaşının 3´e kadar düştüğüne dikkat çeken uzmanlar; ebeveynlerin ihmal, istismar içerikli sosyal medya çalışmalarına önlem alması gerektiğine vurgu yapıyor. Uzmanlar, öğrencilerin okula uyumu ve başarısını arttırmak için kontrolsüz uzun süreli sosyal medya kullanımının önüne geçilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Sosyal medya ağlarına girişte yaş sınırı olmasına rağmen sahte isimler ve yanlış bilgilerle hesap açılabilen küçük yaştaki çocuklar büyük risk altına giriyor. Daha çok öğrenciler sosyal medyada ses, görüntü, video paylaşıyor. BTK; Google, Facebook, Reddit, Twitter, Innstagram, Tumblr, Pinterest, Vimeo, Skyhpe, Foursquare, MySpace, Snapchat için kullanım yaşını 13 olarak açıkladı. Linked In için kullanım yaş sınırını 16 olarak açıklanırken, Badoo ve Tinder için ise kullanım yaş sınırını 18 olarak açıklandı. Youtube, Flickr ve WeChat için ise 18 yaş üstü olduğu belirtildi.

Yayın: 26.03.2018 - Güncelleme: 26.03.2018 11:12 - Görüntülenme: 136